Den Haag Centraal mag weer een naam hebben

De bouw van het nieuwe station in Den Haag verloopt voorspoedig. Tijd om het beestje zijn naam terug te geven. Gisteren hebben wethouder Norder van de gemeente Den Haag, regiodirecteur Janneke Boutkam van ProRail en directeur projecten van NS Stations Sigrid Pikker de letters onthuld; DEN HAAG CENTRAAL prijkt nu weer op de gevel van het station. De letters met enegiezuinige LED-verlichting zijn een meter hoog en wegen 20 kilo per stuk. Later deze week volgt de grote stationsklok van 2 bij 2 meter.

ProRail plaatst letters Den Haag Centraal op nieuwe station

Vernieuwing Den Haag Centraal

Nu al maken iedere dag zo’n 190.000 mensen gebruik van station Den Haag centraal. Dit aantal zien we groeien. Daarom bouwt ProRail in opdracht van de gemeente Den Haag een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal is volledig gemaakt van glas en is 22 meter hoog. In 2014 is het hele station gereed en kan de reiziger gebruik maken van het nieuwe en grotere station.

Grootste stationsverbouwing

ProRail zit middenin de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Het treinverkeer neemt al jaren toe. Daardoor groeien bestaande stations uit hun jasje en is er meer behoefte aan nieuwe stations. De verwachting is dat het aantal reizigers de komende jaren blijft groeien. Daarom stomen ProRail en NS de stations klaar voor de toekomst. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden.

Volg de verbouwing op de voet via denhaagnieuwcentraal.nl

Gepubliceerd op