FOTO’s: oude stationshal Tilburg prachtig gerenoveerd

Vakwerk waar we trots op zijn: aannemer Besix is klaar met de renovatie van de oude stationshal op station Tilburg. Authentieke elementen zoals de kroonluchters en de oude stationsklok zien er weer uit als nieuw. Vrijdagochtend werd het laatste deel van de hal opengesteld voor de reizigers.

Tot anderhalf jaar geleden was de oude hal de toegangspoort tot station Tilburg. Met de ingebruikname van de nieuwe passage in december 2015 gingen de deuren tijdelijk op slot. Achter een hoge bouwschutting werd de stationshal gerenoveerd. En het resultaat mag er wezen: de hal ziet er weer schitterend uit!  

Toiletten na de zomer open

De volgende mijlpaal is de openstelling van de toiletten in de oude tunnel. Daar wordt op dit moment nog hard aan gewerkt. De openstelling is voorzien na de zomer. De toiletten zijn dan te bereiken via de gerenoveerde stationshal.

Vernieuwing station gaat verder met schilderwerk 

Ook starten we deze zomer met een nieuw project, het schilderen van het befaamde ‘kroepoekdak’. De perronkap wordt in twee jaar tijd helemaal geschilderd. Ook wordt al het glas vervangen. Deze zomer start de opbouw van de steigers. Het schilderen zal in fases gebeuren om de hinder voor reizigers en het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken. 

Wat nog meer in Tilburg? 

ProRail, NS en de gemeente Tilburg hebben de afgelopen jaren station Tilburg flink vernieuwd. Het station kreeg een nieuwe entree aan de noordzijde, een 42 meter brede reizigerspassage en liften en roltrappen. De komende jaren gaan we nog verder aan de slag. Naast het schilderen van de perronkap werken we aan twee nieuwe fietsenstallingen en een vierde perron. Ook voeren we onderhoud uit aan het spoor. In het najaar van 2017 wordt het spoor vernieuwd in Tilburg. Er wordt gewerkt in het weekend van 23 en 24 september en van zaterdag 14 tot en met maandag ochtend 23 oktober. Deze omvangrijke werkzaamheden hebben grote impact op het treinverkeer.

Gepubliceerd op