Inderdaad sneller met de afteller

17 seconden minder lang wachten tot je trein vertrekt en 17 seconden minder lang wachten voor een overweg. Dat kan nogal het verschil maken! Met een afteller op het station is deze tijdswinst te halen. Vorig jaar startten we samen met NS een proef op de stations Hilversum en Hilversum Sportpark. De afteller werkt en de proef is daarmee een succes.

Sneller met de afteller | Terugtelklok op Hilversum

Bekijk hier het filmpje over de proef.

Stipter vertrekken en minder lang wachten

Er zijn ongeveer 200 stations met een overweg kort achter het station. Omdat de overweg gesloten moet zijn voordat een trein mag vertrekken start het vertrekproces pas na het sluiten van de overweg. De weggebruikers wachten op hun beurt weer op het passeren van de trein. Door het vertrekproces gelijktijdig te starten met het sluiten van de overweg is tijd te winnen. Deze tijdwinst kan weer gebruikt worden om treinen korter op elkaar te laten rijden en meer treinverkeer mogelijk te maken. En als weggebruiker ben je sneller op je afspraak!

Meer aftellers

Deze zomer krijgen de stations Hilversum en Hilversum Sportpark de afteller weer terug. Conducteurs worden in de tussentijd getraind om te werken met de afteller. Volgend jaar is de afteller ook te vinden op de stations Boxtel en Vught.

Gepubliceerd op