Intercity Zwolle - Enschede van start

Vanaf vandaag kun je met de intercity van Zwolle naar Enschede. Dankzij deze nieuwe verbinding is de reistijd tussen Zwolle en Enschede met 14 minuten verkort en bedraagt die nog maar 50 minuten.
Vanaf vandaag rijdt er een intercity tussen Zwolle en Enschede
Vanaf vandaag rijdt Keolis een intercity tussen Zwolle en Enschede

De afgelopen maanden is er door ProRail hard gewerkt om de intercity die al reed tussen Enschede en Raalte door te trekken tot aan Zwolle. Hiervoor is op station Zwolle een extra perron aangelegd. Ook is de stroomvoorziening aangepast bij Raalte. Toen bleek dat er treinen gingen rijden die meer stroom vragen dan oorspronkelijk was voorzien, heeft ProRail met een tijdelijke maatregel de stroomvoorziening nog aangepast en versterkt. Dit is de afgelopen weken uitgebreid getest door Keolis die op het traject heeft proefgereden. Om de stroomvoorziening definitief aan te passen, laat ProRail volgend jaar een nieuw onderstation bouwen in Raalte. 

ProRail verbindt

ProRail feliciteert de provincie Overijssel, Keolis, maar bovenal de reizigers met deze nieuwe verbinding. De realisatie past bij ons streven via het spoor mensen, steden en bedrijven met elkaar te verbinden. Zo maken wij maken het mogelijk dat miljoenen reizigers en goederen elke dag via het spoor kunnen reizen. Veilig, snel, comfortabel en duurzaam.

Gepubliceerd op