Join the pipe op station Almere

Op station Almere hebben we samen met NS en waterbedrijf Vitens een tappunt geplaatst waar reizigers (gratis) drinkwater kunnen halen. Hiermee doen we mee aan het project ‘Join the Pipe’. Met dit project bouwen we samen aan de langste waterleiding ter wereld. Door de verkoop van onder andere tapwaterpunten zamelt Join the Pipe namelijk geld in voor water en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dus schoon drinkwater op het station én in een ontwikkelingsland.
Watertappunt Almere
Watertappunt Almere

Proef

Het watertappunt is een proef waarin we het komende half jaar onderzoeken of reizigers dit duurzame initiatief waarderen. Daarbij wordt ook nagegaan of de tappunten goed en schoon kunnen functionen op stations, zonder bijvoorbeeld gladheid of wateroverlast te veroorzaken. Later dit jaar zal ook een tappunt op station Amersfoort geplaatst worden.

Join the Pipe

Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Met elk tappunt wordt een water- of sanitair project in een ontwikkelingsland gefinancierd. Er zijn al bijna 250 tappunten en projecten gerealiseerd. Tientallen instellingen en bedrijven doen mee, bijvoorbeeld waterleidingbedrijven en restaurants. Met de pilot verkent ProRail samen met NS of de punten ook op stations zouden kunnen komen.

Gepubliceerd op