Licentie nieuwe ‘vervoerder’ Traingroup

Sinds een paar weken is er officieel een nieuwe ‘vervoerder’ op het spoor. Traingroup, een bedrijf dat al sinds 2010 ondersteunende diensten levert aan spoorwegmaatschappijen heeft nu ook een eigen licentie.

Spoorwet

Hoewel Traingroup geen echte traditionele vervoerder is, rijden ze wel van tijd tot tijd met materieel over het spoor waarmee ze de spoorwegmaatschappijen ondersteunen. De spoorwet laat geen andere constructies meer toe, dus Traingroup moest nu wel een eigen licentie halen. Zo dragen we er samen zorg voor dat alle partijen op het spoor de veiligheid voorop hebben staan.

Ondersteunende diensten

Traingroup is ontstaan uit de gedachte dat er nog maar weinig spoorpartijen zijn die gespecialiseerd zijn in het leveren van ondersteunende diensten aan bestaande spoorwegmaatschappijen. Denk daarbij aan diensten als het leveren van (internationale) machinistendiensten, het bedienen van Terminals en industrieterreinen en het ontwikkelen van innovatieve technologische oplossingen voor de sector.

Behoefte

Martijn Loois, Traingroup: ‘Eigenlijk verandert er nu niets. We willen graag door met waar we mee bezig zijn, want we vervullen duidelijk een behoefte in de markt. Daarom hebben we nu deze licentie behaald.’

Gepubliceerd op