Muzikale noot op Utrecht Centraal

Ok, door z’n lange geschiedenis klinkt ‘ie misschien niet meer als een nachtegaaltje, maar vertier brengt ‘ie zeker; de goeie oude ‘Public Guitar’ op station Utrecht Centraal. Na eerst een poos op een station in Brooklyn (één van de stadsdelen van New York) te hebben gestaan, kunnen mensen op Utrecht Centraal hun verblijf – en die van anderen – veraangenamen door een riedeltje te spelen.
Public guitar op Utrecht Centraal
Public guitar op Utrecht Centraal

Deel je gitaarspel online

Samen met schrijver/theatermaker Guiot Duermeijer, NS en de gemeente Utrecht is dit initiatief tot stand gekomen. Mensen die de gitaar bespelen kunnen hier een filmpje van maken en deze online delen door ze naar publicguitar@gmail.com te sturen. Deze worden dan op YouTube geplaatst, zoals de filmpjes hieronder.

Knooppunt Utrecht

Utrecht Centraal is ooit gebouwd voor circa 35 miljoen reizigers per jaar, maar op dit moment maken jaarlijks zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal neemt in de toekomst alleen maar toe, naar verwachting tot zo’n 100 miljoen reizigers in 2020. Daarom bouwt ProRail hier samen met de gemeente en NS een nieuwe OV-terminal. Deze vernieuwing gebeurt terwijl de treinen blijven rijden en de winkels open blijven. Dit betekent dat reizigers soms hinder ondervinden: de trein vertrekt misschien vanaf een ander spoor, winkels verhuizen naar andere locaties of de looproute wijzigt. Om het station ook tijdens de verbouwing een aangename plaats te laten zijn, ondersteunen wij dit initiatief van harte.

Gepubliceerd op