Nooit stilstaan op een overweg

Nieuws

13 november 2017

Helaas was het weer eens raak zaterdag 11 november: een trein klapte bovenop een personenauto in Lisse (boven Leiden). De wagen stond in de file, midden op de overweg en kon geen kant op. Ons advies. Ga nooit, nooit, nooit stilstaan op een overweg. Wacht alsjeblieft tot de weg aan de overkant weer vrij is.

Gelukkig liep het goed af. De automobilist wist op tijd uit de auto te komen, maar zover had het niet hoeven komen als 'ie gewoon even voor de bomen had gewacht.

Spoor een stuk veiliger

Het aantal dodelijke ongevallen op spoorwegoverwegen is de afgelopen dertig jaar met tachtig procent gedaald. Dertig jaar geleden kwamen er nog 68 personen om na een botsing met een trein op een overweg. Dit jaar komt het aantal tot nu toe tot 5. Elke ongeval is er nog steeds één te veel. Daarom wil ProRail het aantal ongevallen op overwegen verder terugdringen. Door overwegen veiliger te maken, door ze waar het kan te vervangen voor tunnels of een andere ongelijkvloerse kruising. En: door mensen te blijven vertellen hoe ze zo veilig mogelijk oversteken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers