Omvangrijke werkzaamheden rond Schiphol dit weekend

Komend weekend werken we onder andere aan het spoor tussen Amsterdam, Duivendrecht en Schiphol. Wai Ko, bouwmanager van dit project, laat zien hoe dit omvangrijke project binnen de bestaande ruimtes uitgevoerd wordt.

Werk aan het spoor OV SAAL: Schiphol - Amsterdam Centraal - Duivendrecht

Voorbereidingen voor spoorverdubbeling

Tussen Riekerpolder en Duivendrecht realiseren we een spoorverdubbeling van twee naar vier sporen. Dit weekend zijn we voornamelijk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor dit omvangrijke project. Zo worden er onder andere damwanden geplaatst over een lengte van 350 meter en bereiden we station RAI voor op de komende uitbreiding.

Geen treinverkeer

Veiligheid staat met stip op nummer 1 bij ProRail. Om er voor te zorgen dat de spoorwerkers veilig hun werk kunnen uitvoeren op het smalle stukje bouwterrein, rijden er geen treinen tussen Amsterdam, Duivendrecht en Lelystad. NS zet daarom aanstaande zaterdag en zondag bussen in tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA, Duivendrecht en Amsterdam Sloterdijk. Kijk voor een volledig overzicht van de actuele reisinformatie op www.ns.nl/treinverkeerschiphol.
 
Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden gereed te hebben zodat de spoorverdubbeling mee kan worden genomen in de dienstregeling van 2017. Zo houden we effectief één van de drukst bereden sporen van Europa in beweging.

Gepubliceerd op