Ook met warm weer bikkelen spoorwerkers door

Het is eindelijk écht zomer in Nederland. Met het mooie weer komen mooie prestaties op het spoor: 90,4% van de treinen reed de afgelopen week op tijd. Tegelijkertijd viel slechts 1,4% van de treinen uit. Hiermee scoren we hoger dan de afgesproken streefnorm van 87%. Met deze warmte werken ook de bikkels van onze aannemers hard door aan een nog betrouwbaarder spoor. De afgelopen week vernieuwden zij onder andere de sporen rond Den Bosch en Enschede.
Vernieuwing spoor Den Bosch
Vernieuwing spoor Den Bosch

Sporen in Den Bosch

Het wordt steeds drukker op het Nederlandse spoor. Daarom maken we Den Bosch klaar voor de toekomst. We leggen een ongelijkvloerse kruising aan zodat treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten. We vernieuwen sporen zodat er meer treinen kunnen rijden. En ook op het station zijn we druk met het verlengen en beter beikbaar maken van de perrons. Vorige week hebben we onder andere de nieuwe brug over de Dieze op zo’n plaats geschoven.

Project groot Enschede

Het spoor in Enschede is toe aan vernieuwing en wordt daarom compleet vernieuwd. Dit is meteen de kans om meer verbeteringen aan het spoor door te voeren. De afgelopen jaren is in nauw overleg met NS een nieuw ontwerp voor het spoor bedacht. Met de ombouwoperatie wordt het emplacement, dat bij Enschede negen sporen breed is, straks betrouwbaarder en veiliger.

Werkzaamheden tijdens de vakantie

Voor veel spoorvernieuwingswerk is bewust gekozen om deze in de zomervakantie uit te voeren. Over het algemeen reizen er dan minder mensen met de trein, waardoor er minder reizigers hinder ondervinden van eventuele buitendienststellingen. Het is met al deze vernieuwingen onze ambitie om het spoor nog betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. We zijn daar nooit mee klaar, we blijven altijd verbeteren. Zo houden we één van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang.
 

Gepubliceerd op