ProRail krijgt pluim voor aanpak veiligheid vierdaagse

40.000 wandelaars hebben dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse weer uitgelopen. Tijdens hun tocht kruisten zij diverse spoorwegovergangen. Voor ProRail altijd een zorg gezien de enorme drukte die dan ontstaat bij het oversteken. De overgangen werden daarom bewaakt door onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren die de wandelaars hielpen om veilig over te steken op weg naar hun felbegeerde kruisje.
Wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse wachten bij overweg
Wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse wachten bij overweg

Pluim

ProRail ontving voor de aanpak deze week een pluim van de inspectie van Leefomgeving en Transport, die tijdens de Vierdaagse kwam controleren. De inspecteur schrijft in een brief aan ProRail dat: ‘De door alle betrokken genomen maatregelen blijken effectief en daadwerkelijk bij te dragen tot verbetering van de veiligheid van de specifieke risico’s die zich voordoen bij evenementen waarbij sprake is van een groot aanbod van reizigers.’

Hoogste prioriteit

ProRail is blij met de opsteker van de inspectie, maar is zeker niet van plan achterover te leunen. Een veilig spoor heeft de hoogste prioriteit. Het Nederlands spoornetwerk behoort nu al tot de veiligste in de wereld. Maar ProRail wil meer en streeft naar nul vermijdbare ongevallen. Daar zijn we dag en nacht mee bezig.

Gepubliceerd op