ProRail luistert naar klachten geluidsoverlast Amsterdam

Heiwerkzaamheden bij de A10 in Amsterdam hebben de afgelopen week helaas tot overlast geleid voor de omgeving. We hebben vooraf gestuurd naar alle buren brieven met een aankondiging van de werkzaamheden, maar uit de reacties is gebleken dat het geluid verder reikte dan we in eerste instantie hadden ingeschat. In samenspraak met gemeente, Rijkswaterstaat en de uitvoerend aannemer is daarom besloten de resterende nachtwerkzaamheden op zaterdag 18 mei overdag uit te laten voeren in plaats van drie nachten volgende week.
Heiwerkzaamheden OV SAAL Amsterdam
Heiwerkzaamheden OV SAAL Amsterdam

A10 afgesloten

Om de werkzaamheden mogelijk te maken wordt om 6 uur de verbindingsboog naar de A10 afgesloten. RWS stelt noodzakelijke omleidingsroutes in. Tevens worden waar nodig op het onderliggende wegennet verkeersregelaars ingezet. De aannemer start om 07.00 uur en gaat door totdat alle uit de nacht verplaatste werkzaamheden gereed zijn. Naar verwachting is dat in de vooravond. Het werk bestaat uit het heien van palen en het trillen van damwanden.

Spoorverdubbeling

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Schiphol en Lelystad. Om hier in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden, passen wij het spoor aan. Dit doen we door ten zuiden van Amsterdam acht kilometer nieuw spoor aan te leggen, viaducten te vernieuwen of aan te passen en stations uit te breiden. Hiermee willen we er voor zorgen dat met de trein reizen nog sneller, comfortabeler en betrouwbaarder wordt.

Gepubliceerd op