ProRail op de kaasmarkt in Alkmaar

Twee oer-Hollandse producten – kaas en het spoor – komen vandaag bij elkaar. Regiodirecteur van ProRail, Cees de Vries, opent namelijk de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van ‘de bel’. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Jan Nagengast. Er staat in Alkmaar een mooie samenwerking tussen gemeente en ProRail op de planning: de vernieuwing van het stationsgebied. Dit najaar starten daarvoor de werkzaamheden.
ProRail op de kaasmarkt in Alkmaar
ProRail op de kaasmarkt in Alkmaar

Aantrekkelijker stationsgebied in Alkmaar

Met de verbouwing van het stationsgebied wordt het naar de kaasmarkt reizen nóg aantrekkelijker. Het station wordt de nieuwe entree van Alkmaar, met een groter voorplein en meer comfort voor voetgangers, fietsers én mindervaliden. Er komt een overdekte traverse met daarbij roltrappen en liften. Ook de fietsenstalling wordt compleet vernieuwd en biedt straks ruimte aan vierduizend fietsen. Aan de noordzijde komt ook een stalling, met een capaciteit van 1.250 plaatsen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo’n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 7 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.W

Werkzaamheden in 2015 afgerond

De verbouwing van het Alkmaarse stationsgebied moet in 2015 zijn afgerond. Dan staat er onder andere een nieuwe traverse, zijn de stationspleinen aan de centrum- en noordzijde vernieuwd en vergroot en heeft er een forse uitbreiding van de fietsenstallingen plaatsgevonden. Want bij een wereldberoemde kaasstad hoort natuurlijk ook een perfect station!

Gepubliceerd op