ProRail start ‘irritante’ overwegcampagne

Het kan je met deze radiospot bijna niet ontgaan dat we zijn gestart met onze overwegcampagne ‘Wacht even, blijf leven’. Hiermee willen we aandacht vragen voor veilig gedrag bij overwegen. Het aantal dodelijke ongevallen op overwegen is de afgelopen jaren gestegen van 9 in 2011 naar 14 in 2012. Dit jaar staat de teller helaas al op 5. Dit kan zo niet langer. Daarom vragen we mensen stil te staan bij de spoorboom.

Slagboomtaartjes

Naast het uitzenden van de radiospot hebben we vanochtend bij verschillende overwegen ‘slagboomtaartjes’ uitgedeeld als bedankje. We realiseren ons dat wachten niet altijd leuk is, maar we zijn wel heel blij dat automobilisten voor de spoorbomen stoppen. Onder andere Omroep Gelderland maakte er een mooi nieuwsitem van.

Radiospot

De radiospot maakte vanochtend veel reacties los op Twitter. Velen vonden ‘m irritant, anderen gaven aan het toch wel een goede actie te vinden. Zo heeft iedereen een eigen mening, maar ons doel is bereikt: er wordt over de campagne gesproken. Iedereen is gewaarschuwd, want vanavond rond 18.00 uur komt de spot nog een keer op de radio. Morgen zenden we er nog één uit, maar deze heeft een verrassende wending. Zeker na alle irritaties van vandaag… Luister hier naar een interview met onze woordvoerder in het Radio1 Journaal.

Gepubliceerd op