Opgelet! ProRail vervangt vijftien wissels bij Den Haag HS

ProRail vervangt de komende maanden vijftien wissels bij station Den Haag Hollands Spoor. Van donderdag 15 tot maandag 19 augustus vroeg in de ochtend werken spoorwerkers dag en nacht aan de spoorvernieuwing. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen tussen Den Haag HS en Station Delft. Dus check de Reisplanner vóór vertrek.
Het plaatsen van een nieuwe wissel tijdens de 9-daagse buitendienststelling
Het plaatsen van een nieuwe wissel bij Eindhoven.

Spooronderhoud

We vernieuwen de wissels om het spoor in goede staat te houden. Komende dagen doen we het eerste deel, we ronden de klus af in november. Zo zorgen we ervoor dat het spoor betrouwbaar blijft en de treinreis soepel verloopt. De overlast van het onderhoud is vervelend voor reizigers en vervoerders, maar noodzakelijk om onverwachte storingen te voorkomen.

Geluidsscherm

Tijdens het vervangen van de wissels, van 15 tot 19 augustus, werken we ook aan geluidswerende maatregelen bij station Den Haag Laan van NOI en station Den Haag Mariahoeve. Om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen bouwt ProRail een geluidsscherm aan de zuidkant van het spoor. In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met het groene karakter van de omgeving. Half september is het geluidsscherm klaar.

Reiplanner

Gedurende de werkzaamheden zet NS bussen in. Check voor vertrek altijd de reisplanner.

Gepubliceerd op