Spoorbomen in de Kalverstraat?

Waarom loop je door als de spoorbomen dicht zijn? Midden in Amsterdam, in de Kalverstraat, hebben we dit aan mensen gevraagd op het moment dat ze tussen dichte spoorbomen door liepen. De reacties: ‘Omdat ik haast heb.’ Of: ‘Omdat ik geen trein aan zag komen.’ Natuurlijk kwam er in de Kalverstraat geen trein aan, maar de redenen die gegeven werden lijken erg op de realiteit. 99% van alle ongevallen op overwegen worden namelijk veroorzaakt door roekeloosheid en ongeduld van weggebruikers.

Wacht even, blijf leven

Wacht even, blijf leven

We werken continu aan een nog betrouwbaarder en veiliger spoor, maar uiteindelijk is het gedrag van de weggebruiker bepalend voor de veiligheid rond overwegen. We lanceren daarom jaarlijks een nieuwe campagne om weggebruikers op het gevaar van roekeloos gedrag te wijzen. Vandaag is de nieuwe campagne “sta stil bij de overweg” gestart. Via radiospotjes, ludieke acties bij overwegen en advertenties op internet wordt opnieuw aandacht gevraagd voor het onderwerp.

Wat doe jij als je wacht?

Wat doe jij als je zit te wachten voor een slagboom? Upload een foto van jezelf wachtend voor een spoorwegovergang. Dan belonen wij je met een ‘slagboomtaart’. Zo is wachten niet alleen veilig, maar ook nog eens lekker. Meer informatie over deze actie vind je hier: www.prorail.nl/wachteven.

Gepubliceerd op