Staatssecretaris Mansveld bezoekt werkvloer spoor

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bracht op donderdag 18 april een werkbezoek aan de spoorsector. De staatssecretaris kreeg een rondleiding door Utrecht Centraal, dat grondig wordt verbouwd. Zij werd begeleid door directieleden van ProRail en NS.

Werkbezoek staatssecretaris Wilma Mansveld aan ProRail 18 april 2013

Reizen van deur tot deur

Staatssecretaris Mansveld: “Je kan zien dat de verbouwing in volle gang is. Dit is mijn oude station; ik heb lang in Utrecht gewoond en hier veel gereisd. Het is heel goed om te zien dat de sporen ontward worden en dat er voor de treinen een goede toegankelijkheid komt. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat de reiziger kan reizen van deur tot deur. Dus van taxi, tram, vanaf de fiets of lijnbus eenvoudig over kan stappen op het spoor.“

Samenwerking voor de toekomst

“Wat je hier ziet is dat samenwerking belangrijk is. Tijdens de verbouwing blijft de winkel open en het is goed te zien dat de reiziger centraal wordt gesteld voor de toekomst van de stations, maar ook tijdens de verbouwing.”

Werkvloer

Aansluitend nam de staatssecretaris een kijkje achter de schermen in het OCCR, het Operationeel Controle Centrum Rail. Mansveld: “Het spoor is heel belangrijk in Nederland. Ik ben heel vaak in de Tweede Kamer om te praten over het spoor, het openbaar vervoer en het belang van de reiziger. Het is heel goed om in de praktijk te zien wat er allemaal gebeurt. Zodat ik alles wat ik in de Kamer zeg ook in volle overtuiging kan zeggen. Dat ik daar ook bij gezien heb hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Gepubliceerd op