Studenten universiteit Dresden in de leer bij ProRail

Nederland heeft een van de drukst bereden sporen ter wereld met 7000 kilometer spoor en 1,2 miljoen reizigers per dag. Bovendien willen we het spoor continu nóg veiliger en betrouwbaarder maken. Reden genoeg voor 25 studenten Verkehrswissenschaft van de Duitse Technische Universität Dresden om een bezoek te brengen aan ProRail en NS met de vraag: “Wie machen Sie das nur?”

Studenten universiteit Dresden in de leer bij ProRail

Interesse in de Hanzelijn

De studiereis bij hun buren begon bij de Verkeersleidingpost Over IJssel in Zwolle waar medewerkers van ProRail een toelichting gaven op de bouw van de Hanzelijn en de ervaringen bij verkeersleiding. Vanuit NS werden vragen beantwoord over de dienstregeling in Nederland. Sinds dit jaar is de dienstregeling vanwege de komst van de Hanzelijn aanzienlijk gewijzigd en hebben reizigers nu meer reismogelijkheden tussen de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland.

Vervolg

De studenten hadden vooral vragen over treinbeveiliging, de hellingshoek van de Drontermeertunnel en de omvang van het bediengebied van de verkeersleidingpost. Ook een bezoek aan station Utrecht, dat momenteel drastisch wordt verbouwd, is onderdeel van het programma evenals het werk aan de tram in Utrecht, Randstadrail, Zoro-bus, Rotterdam Centraal en de Hoekselijn.

Gepubliceerd op