Terugblik weekend: werk rond Schiphol

Ook afgelopen weekend werd er hard gewerkt aan een betrouwbaar spoor. Een veilig en betrouwbaar spoor is erg belangrijk voor Nederland. Het is daarom onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. Dit weekend werkten we onder andere aan het spoor rond Schiphol. Steeds meer mensen pakken namelijk de trein tussen Schiphol en Lelystad. Daarom verdubbelt ProRail het spoor ten zuiden van Amsterdam van twee naar vier sporen.

Waarom dit weekend?

We vernieuwen het spoor voornamelijk in de weekenden, omdat er dan minder mensen met de trein reizen. Het afgelopen weekend was er dan wel minder woon-werkverkeer, maar het vakantieverkeer richting Schiphol kwam juist op gang. We begrijpen dat dit vervelend is geweest en dat reizigers hiervan hinder hebben ondervonden. We plannen werkzaamheden altijd ruim -vaak al een jaar- van tevoren, in nauw overleg met Rijkswaterstaat, Schiphol, NS en gemeenten. De werkzaamheden aan het viaduct over de A4 moesten deze periode plaatsvinden, om het spoor én de weg op tijd klaar te hebben. Hierbij hebben we het meest geschikte moment gekozen; een weekend zonder woon-werkverkeer, nog voor de vakantie van midden-Nederland. NS heeft bussen ingezet om reizigers van en naar Schiphol te brengen.

Verbeteren bereikbaarheid

Samen met Rijkswaterstaat werken we hard aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Zowel per auto als per trein. Rijkswaterstaat verbreedt snelwegen tussen Schiphol en Almere. ProRail breidt hier de sporen uit. De werkzaamheden worden in een zo kort mogelijke periode uitgevoerd en waar mogelijk gecombineerd. Bij deze afstemming werken we ook weer nauw samen met Rijkswaterstaat. Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden klaar te hebben. Met de spoorverdubbeling houden we één van de drukst bereden sporen ter wereld in beweging.

Gepubliceerd op