Tour ten einde, wij bouwen door aan ruimte voor de fiets

Afgelopen weekend hebben de bikkels van de Tour de France de laatste kilometers afgelegd. Na drie weken lang Frankrijk doorkruizen op de fiets, kunnen ze eindelijk genieten van een welverdiende rust. Veel treinreizigers starten hun treinreis ook op de fiets. Een ontspannen en sportieve manier om naar het station te komen. ProRail maakt daarom ruimte voor de fiets!
Ruimte voor de fiets
Ruimte voor de fiets

Ruimte voor de fiets

Zodra je op het station aankomt is het handig als er voldoende plek is om je fiets te stallen. ProRail maakt daarom ruimte met nieuwe fietsenstallingen maar ook door bestaande fietsenstallingen op stations uit te breiden. ProRail, NS en gemeenten werken daarin nauw samen. Sinds 2000 hebben we op bijna 400 stations ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Tientallen bewaakte stallingen zijn vernieuwd en uitgebreid, met bijvoorbeeld nieuwe verdiepingen.
 

40% van de dagelijkse 1,2 miljoen treinreizigers komt op de fiets naar het station. En 15% gaat vanuit de trein met de fiets naar z’n eindbestemming. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Gepubliceerd op