Voetbalsupporters onderweg naar Benfica – Chelsea

Het is bijna zover. Benfica en Chelsea bleken tijdens het Europa League toernooi de sterkste ploegen en staan vanavond recht tegenover elkaar in de Amsterdam Arena. De elftallen maakten tijdens het toernooi al een ijzersterke indruk, dus we verwachten een mooie wedstrijd met een grote toestroom van Portugese en Engelse supporters. Om ervoor te zorgen dat het treinverkeer ook voor en na de wedstrijd zo soepel mogelijk verloopt, zijn we extra alert.
Trein bij de Amsterdam ArenA
Trein bij de Amsterdam ArenA

Extra toezicht

Zo zetten we extra buitengewoon opsoringsambtenaren (boa’s) in die de situaties op de stations in de gaten houden en internationale bezoekers de juiste weg wijzen. Daarnaast staat één van onze algemeen leiders (verantwoordelijk voor de afhandeling van calamiteiten) paraat om nog sneller ter plaatse te kunnen zijn zodra er op of rond het spoor iets aan de hand is. Zo houden we effectief het drukst bereden spoor van Europa aan de gang.

Een mooie wedstrijd!

Daarnaast is er ook een coördinatiecentrum ingericht bij het voetbalstadion zelf. Daar zitten we samen met onder andere NS en politie om de voetbalvreugde in de gaten te houden en van daaruit zal een eventuele calamiteit gecoördineerd worden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we een mooie wedstrijd mogen aanschouwen en dat het treinverkeer daarbij zo soepel mogelijk verloopt.

‘Finale Europa League Benfica – Chelsea’, woensdag 15 mei vanaf 20.00 uur op RTL 7.

Gepubliceerd op