Weekoverzicht: 89,9% van de treinen reed op tijd

Vorige week was een redelijk goede week op het spoor. Gemiddeld reed 89,9% van de treinen op tijd. Hiermee scoorden we wederom hoger dan de afgesproken streefnorm van 87%. Bovendien viel slechts 1,7% van de treinen uit. Het is onze ambitie om het spoor nog betrouwbaarder te maken. Daar zijn we dag in dag uit mee bezig. We blijven altijd verbeteren.
Medewerkers OCCR
Medewerkers OCCR

Werk aan het spoor

Zo hebben we tijdens het hemelvaartweekend hard gewerkt aan een betrouwbaarder spoor. We werken voornamelijk in deze weekenden, omdat er dan minder mensen met de trein reizen. Zo werden in Twente zeven wissels, twaalf kilometer bovenleiding en drie kilometer spoor vernieuwd. We houden in de planning van de treindienst rekening met zulke werkzaamheden. Er worden voor die periode dan geen treinen ingepland en deze worden dan ook niet meegeteld als ‘uitgevallen treinen’.

In top 3 van de wereld

In 10 jaar tijd zijn er in Nederland 25% meer treinen gaan rijden en tegelijkertijd is het ons gelukt om de punctualiteit te verhogen, het aantal storingen te verlagen en de hersteltijd te verkorten. Zo houden we effectief een van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang. Het Nederlandse spoor staat hiermee wereldwijd in de top 3; alleen het Japanse en Zwitserse spoor scoren hoger.

Gepubliceerd op