Werkzaamheden Zwolle geslaagd

Nieuws

21 augustus 2017

Afgelopen dagen werkten we aan de sporen rond Zwolle. Reizigers moesten (deels) met de bus in plaats van de trein, maar dat is nu weer achter de rug. ProRail heeft het werk geklaard en de treinen rijden weer! De Kamperlijn rijdt weer vanaf volgende week.

Kamperlijn

We voeren momenteel een grote spoorvernieuwings- en elektrificatieklus uit op de Kamperlijn. Afgelopen dagen werd er tussen de Nieuwe Veerallee en het station van Zwolle gewerkt aan de bovenleiding. De nieuwe bovenleiding van de Kamperlijn is nu aangesloten op de bovenleiding van station Zwolle. De komende dagen werken we met man en macht verder om de klus af te maken. Vanaf 28 augustus rijden er weer treinen op de Kamperlijn.. 

Andere klussen

Voor het werk aan de Kamperlijn pasten we het treinverkeer rond Zwolle aan. Deze grotendeels treinvrije periode gebruikte ProRail slim om meteen een aantal andere klussen uit te voeren, zodat we daar niet opnieuw het treinverkeer voor hoeven stil te leggen.

Busbrug en meer

Zo werden er ter voorbereiding op de werkzaamheden aan de busbrug bij Zwolle enkele bovenleidingsportalen verplaatst. Ook vonden er bij de Hessenweg werkzaamheden plaats ter voorbereiding op de aanleg van een viaduct en vernieuwden we spoor en overwegen tussen 't Harde en Zwolle.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers