Young ProRailers gaan de boot in

Nieuws

22 september 2017

Ook dit jaar varen er weer jonge ProRailers mee met de energieboot. Van 21 t/m 25 september gaan ze aan de slag met andere young professionals om Nederland nog duurzamer te maken.

De Energieboot

De Energieboot, onderdeel van duurzaamheidsfestival Springtij,  is een 4-daags programma op Terschelling waarin young professionals uit diverse sectoren (energie, mobiliteit, IT, bouw) hun visie delen en samenwerken aan nieuwe oplossingsrichtingen voor bijvoorbeeld de energietransitie en de circulaire economie. Met een zeilboot varen de deelnemers van Harlingen naar Terschelling. Op de boot werken ze aan oplossingen voor een duurzamer Nederland en persoonlijk leiderschap In 2014 vond de eerste editie plaats, vorig jaar zijn er voor het eerst ProRailers meegegaan.

Frisse blik

Jonge mensen kunnen met hun nieuwe manier van denken en doen, duurzaamheid in Nederland versnellen; enerzijds omdat ze met vernieuwende oplossingen kunnen komen die de status quo uitdagen en anderzijds omdat ze de toekomstige beslissers zijn van Nederland. Deze groep van jonge mensen kijkt met een frisse blik en heeft een sleutelrol in duurzamere toekomst voor Nederland.

Deelnemers

Vanuit ProRail gaan dit jaar Sven Saric en Marjolein Evers mee. Marjolein werkt als controller bij ICT. ‘Ik ben altijd al heel geïnteresseerd geweest in natuur, milieu en duurzaamheid en hoe dit samenhangt met de mens en de economie. De rol van het bedrijfsleven is heel belangrijk in de transitie naar een duurzame wereld en de Energieboot is een leuke manier om hier met z’n allen bij stil te staan en elkaar hierin ook te vinden. Duurzaamheid doen we namelijk met z’n allen!’ Sven is aanbestedingsjurist. ‘ProRail draagt bij aan duurzaam vervoer in Nederland. Op de Energieboot wil ik inspiratie op doen over hoe we duurzaamheid nog beter kunnen meenemen in ons werk en in mijn geval in aanbestedingstrajecten’. Je kan de belevenissen van Marjolein en Sven op de Energieboot volgen via het Instagram account @WerkenbijProRail op www.instagram.com/werkenbijprorail

ProRail en duurzaamheid

Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Elke dag, op allerlei manieren werken we aan een duurzaam spoor. Daar hebben we vaste doelen voor. Die gaan over onze omgang met mensen, dieren en de wereld om ons heen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers