Zoveel mogelijk hergebruiken

Nieuws

17 januari 2018

Het is de week van de circulaire economie. Daarom organiseert ProRail woensdagmiddag 17 januari samen met Rijkswaterstaat de werkconferentie '#duurzame leiders' met als thema: Samen circulair. Prinses Laurentien geeft hier een workshop over circulaire afvaltassen.

Bekijk: De Week van de Circulaire Economie 2018

#duurzameleiders

Bij de werkconferentie krijgen medewerkers van ProRail, Rijkswaterstaat en hun stakeholders een afwisselend programma en workshops voorgeschoteld rondom circulaire economie. Zo reikt prinses Laurentien de eerste circulaire afvaltassen uit en geeft ze een workshop over dit onderwerp. Andere sprekers zijn onder andere filosoof Bas Haring en visionair Thomas Rau. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven sluit de dag af.

Het hele jaar circulair

Natuurlijk zijn we niet alleen deze week circulair. Zo doen we nu een pilot voor een afvalvrije bouwplaats. Hierin onderzoeken we hoe in een project afval voorkomen kan worden en materiaal op een goede manier nog een keer gebruikt kan worden. Ook gaan we kijken hoe we maximaal circulair kunnen inkopen bij de Westelijke ontsluiting Amersfoort, bij nieuwe aftellers en voor de nieuwe Verkeersleidingspost Groot Rotterdam. En we hergebruiken oud stationsmeubilair. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers