Zweedse collega’s leren van ProRail

Naast de Kaffee und Kuchen voor de Duitse studenten, stond vorige week woensdag ook het knäckebröd klaar voor onze collega’s uit Zweden. Het hele managementteam van de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket is vorige week bij ProRail op bezoek geweest.

Aanleiding voor het bezoek

De aanleiding voor het bezoek is een efficiencyprogramma dat de Zweden dwingt om zaken effectiever aan te pakken. ProRail wordt gezien als een toonaangevende inframanager in Europa en ervaart het als een eer om kennis te delen met collega’s in het buitenland. Nederland heeft immers één van de drukst bereden spoornetwerken ter wereld en onze kennis is een waardevol exportproduct.

Van buitendienststelling tot wisselverbetering

De delegatie heeft een intensief programma doorlopen met maar liefst vijftien presentaties over uiteenlopende onderwerpen als buitendienststellingen en het wisselverbeterprogramma. Ook is een bezoek gebracht aan de nieuwbouw van station Utrecht Centraal en de spooruitbreiding aan de zuidzijde. Aan het einde van de drie intensive dagen stelden ze vast niet moe, maar vol energie en inspiratie te zijn.

Bezoek terug

Alleen door goed samen te werken met onze partners kan het spoor optimaal presteren. Daar zijn we ons sterk van bewust. Als onafhankelijk spoorbeheerder zetten we daarom de luiken open en proberen we zo veel mogelijk te leren van onze partners. In het belang van reizigers en goederenvervoerders denken we samen na hoe we het spoor kunnen verbeteren. We brengen dan ook regelmatig bezoeken terug aan onze buitenlandse collega’s.

Gepubliceerd op