9 november: informatiebijeenkomst 'PHS Heerhugowaard'

Nieuws

2 november 2016

ProRail organiseert op 9 november a.s. in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen rondom het opstelterrein in Heerhugowaard. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Hotel Restaurant Jules, Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard.

Doel

Het doel van de bijeenkomst is om omwonenden, grondeigenaren en belangenorganisaties te informeren over én te betrekken bij de ontwikkelingen rondom het opstelterrein in Heerhugowaard.

Participatie

In opdracht van ProRail werkt Railinfra Solutions (RIS) drie ontwerpvarianten uit voor het opstelterrein. Daarbij houden we graag zoveel mogelijk rekening met de publieke belangen. Ook benutten we graag de kennis die publieke doelgroepen hebben van hun omgeving. Dat doen we in drie stappen. Op 9 november informeren we over het proces en verkennen we de belangen. Begin 2017 stellen we publieke doelgroepen in de gelegenheid mee te denken over de invulling van de ontwerpen. En rond mei 2017 presenteren we de ontwerpvarianten. Lokale en regionale ambtenaren en bestuurders betrekken we ook, weliswaar in separate sessies, actief bij dit traject.

Besluitvorming

Het opstelterrein is nu nog een stip op de kaart. Uiterlijk eind 2017 zijn er drie uitgewerkte ontwerpvarianten, waaruit de staatssecretaris een keuze kan maken.

Programma

  • 19.30 uur Inleiding ProRail (status project)
  • 20.00 uur Introductie Railinfra Solutions (variantenstudie)
  • 20.30 uur Pauze
  • 21.00 uur Start participatie (vragen en belangen)
  • 21.30 uur Afsluiting

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers