Dit weekend werkzaamheden Utrecht Centraal Station

Nieuws

9 september 2015

Het perron bij sporen 14 en 15 – perron 6 - is na dit weekend weer helemaal het terrein van de reizigers. De afgelopen vier weken is het flink onder handen genomen en breder gemaakt. Meer ruimte voor de reizigers dus. Om er de allerlaatste hand aan te kunnen leggen, is het perron van sporen 14 en 15 dit weekend voor het laatst deels buiten gebruik.

Spoor 15 is dit weekend deels afgesloten voor reizigers en spoor 14 helemaal. ProRail Bouwmanager Ronald Hazeu: “De afgelopen vier weken ‘bestond’ spoor 14 niet in het softwaresysteem, zodat wij daar ongehinderd konden bouwen. We gaan het systeem nu vertellen dat spoor 14 weer bestaat. Verder werken we de bovenleiding af; verwijderen de tijdelijke barrières op het spoor – waardoor treinen daar niet konden rijden; we gaan het tegelwerk op het perron afronden en zorgen dat de blinde geleidelijnen mooi doorlopen. De overkapping komt volgend jaar, maar de fundamenten zijn afgelopen periode al wel aangebracht.”
 
De vernieuwing van het perron van sporen 14 en 15 is onderdeel van de grootschalige spoor- en perronvernieuwingen op Utrecht Centraal. Alle sporen komen vrij van elkaar te liggen. Treinen hoeven elkaar straks minder vaak te kruisen of op elkaar te wachten. De groei van reizigers vraagt daarnaast om bredere perrons.

Werkzaamheden

11 september 23.00 uur - 14 september 05.30 uur
Aansluiten nieuw spoor 14

Raadpleeg altijd de NS Reisplanner even om verrassingen te voorkomen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers