Emplacement Born krijgt bluswatervoorziening

Nieuws

29 mei 2017

In het Limburgse Born is in mei gestart met de aanleg van een bluswatervoorziening. Naast het spoor komt onder de grond een blusleiding te liggen. Ook komt er een aparte weg voor de hulpdiensten.

Strenge veiligheidseisen

Midden in de bebouwde kom van Born ligt een spoorwegemplacement waar goederentreinen kunnen worden opgesteld. Om de omgeving te beschermen stelt de gemeente Sittard-Geleen strenge veiligheidseisen aan het gebruik van dit emplacement. Die eisen staan in de zogeheten omgevingsvergunning en daarin is ook bepaald dat het emplacement voorzien dient te zijn van een blusinstallatie. Daarnaast is het belangrijk dat de brandweer het terrein ten allen tijde goed kan bereiken.   

Aanleg gestart

Samen met aannemer Verhoeven is ProRail deze maand gestart met de aanleg van de bluswatervoorziening. Onder de grond komt op ongeveer een meter diep een leiding te liggen. Deze wordt op drie plaatsen aangesloten op de drinkwatervoorziening. Voor de brandweer komt er om de 100 meter een aansluitpunt. Na realisatie van de bluswatervoorziening wordt er nog een weg aangelegd voor de hulpdiensten. De werkzaamheden nemen een paar maanden in beslag en worden deze zomer afgerond.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers