Luchtfoto's spoorvernieuwing Schiphol - Duivendrecht

Nieuws

5 augustus 2016

ProRail heeft in een paar jaar tijd 8 kilometer nieuw spoor aangelegd ten zuiden van Amsterdam. Vanuit de lucht kun je de nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol goed zien liggen.

Aan het werk tot woensdag 10 augustus

Van 31 juli tot woensdagochtend 10 augustus is ProRail hard aan de slag op het traject Duivendrecht - Schiphol Airport. Zo demonteren we oude sporen, plaatsen we bovenleidingen, vervangen we wissels, testen we de beveiliging en plaatsen we nieuwe seinen. En we bouwen weer nieuwe sporen, die op de 10e meteen in dienst worden genomen. 

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad), dat wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van OV SAAL: meer capaciteit op het spoor en veilig en snel treinverkeer in de noordelijke Randstad.

Bekijk de foto's van dag 4 op Facebook

Elke dag maken we foto's van de werkzaamheden, bekijk ze op Facebook.

Check je Reisplanner!

Ook in het weekend van 6 en 7 augustus werken we door aan het spoor. Ga je erop uit met de trein? Check dan vóór vertrek de Reisplanner van NS.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers