Metrostation Den Haag Centraal: puntjes op de i

Nieuws

19 augustus 2016

Aanstaande maandag is het zover. Metrostation Den Haag Centraal wordt dan 's ochtends vroeg in gebruik genomen en een paar uur later officieel geopend. Een mijlpaal voor het Haagse stationsgebied! In deze laatste dagen voor de opening zetten we de spreekwoordelijke puntjes op de i. We stuurden alvast een fotograaf op pad.

Allerlaatste werkzaamheden

Afgelopen dagen werd de HSE, zoals het project tijdens de bouw heette, tot in de puntjes schoongemaakt. Ook hingen we de laatste reisinformatieschermen en stationsaanduidingen op en schakelden we de schuifdeuren in. Vandaag halen we de bouwhekken weg.

Expressieve luifel

De grote blikvanger van het station is de overkapping van de perrons, die bestaat uit gebogen glas en staal. Een overdekte looproute in de vorm van een expressieve luifel verbindt het nieuwe startstation met de stationshal van Den Haag Centraal. Om de impact op de omgeving, en dan met name de woonwijk Bezuidenhout-West, zo klein mogelijk te houden is een en ander zeer slank vormgegeven. Niet ten koste van het comfort voor de reizigers, want de overkapping loopt door tot in de centrale hal zodat reizigers zich snel en droog kunnen verplaatsen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers