Nieuwe namen voor stations in Zaanstad

Nieuws

9 december 2016

Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks naar de molens en houten huisjes op de Zaanse Schans. En als je met de trein komt is het handig om meteen te zien waar je moet uitstappen. Daarom veranderen ProRail en NS de namen van twee stations in Zaanstad. Vanaf zondag 11 december.

Koog Zaandijk wordt Zaandijk Zaanse Schans 

Met ingang van de nieuwe dienstregeling van NS op 11 december wijzigt de naam van de stations Koog Zaandijk in Zaandijk Zaanse Schans en Koog Bloemwijk in Koog a/d Zaan.
De naamswijziging gebeurt op verzoek van de gemeente Zaanstad. De nieuwe namen van de stations komen beter overeen met de naamgeving van de buurt waar de stations zich bevinden. In het geval van Koog Zaandijk was dat extra van belang omdat het station zich in de buurt van de Zaanse Schans bevindt.

Grondige facelift

De Zaanse Schans is na het Rijksmuseum en de Efteling de grootste toeristische attractie van Nederland. Met de nieuwe naam is het station goed herkenbaar voor bezoekers die met de trein naar de Zaanse Schans reizen. Maar ook de ontvangst óp het station wordt aangepakt. Zo staat er al nieuw stationsmeubilair en het station heeft nieuwe liften. In het voorjaar levert ProRail de stationstunnel op, in Zaanse stijl. Dat geldt ook voor de fietsparkeervoorzieningen; meer ruimte voor de fiets dus. Station Zaandijk Zaanse Schans is dan helemaal up-to-date.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers