Oog voor iedereen

Nieuws

18 november 2016

Oog voor iedereen: een titel bedacht door Jos Sprenkels van het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist. Samen met Peter Govaard van de Oogvereniging vertegenwoordigt hij de belangen van onder andere blinden en slechtzienden bij de bouw van Utrecht Centraal. ‘Want het station is er voor iedereen, van mensen die rennend hun trein willen halen tot mensen met een beperking’.

Verschillende belangenverenigingen hebben meegedacht met de bouw van het nieuwe Utrecht Centraal. Aangezien het station bijna af is, werden de vertegenwoordigers van deze verenigingen bedankt door ProRail. Projectmanager Han Berends sprak hen toe: ‘Jullie hebben geholpen om scherp te blijven op de details’.

Jos en Peter vertellen over hun ervaringen: ‘Ondanks alle verbouwingen en de chaos die er soms was, bleef het station toegankelijk. Dat is zeker een compliment waard! We willen daarom de bouwers en uitvoerders bedanken voor hun inzicht in de beperkingen van de reiziger. Voor ons is het openbaar vervoer een noodzaak. We kunnen bijvoorbeeld niet zomaar de fiets of de auto pakken. Dat maakt het extra belangrijk dat het goed geregeld is. Natuurlijk is niet alles precies zo gegaan of geworden als we wilden. Dat kan ook niet, er zijn meer belangen. Maar we konden wel volledig meedenken.’

 ‘Er kon niet altijd gehoor worden gegeven aan de suggesties uit de groep’, noemt ook Han. ‘Maar door alle reacties is een goede toegankelijkheid voor minder validen, ouderen en slechtzienden, vooral in de tijdelijke situaties, hoog op de agenda gebleven binnen het bouwteam van ProRail.’

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers