Stijlvolle af'trap' op Utrecht Centraal

Nieuws

3 november 2016

Vandaag, donderdag 3 november, vieren de gemeente Utrecht, NS en ProRail samen feestelijk de ingebruikname van de nieuwe, dubbele trap naar de verdieping in de nieuwe stationshal. De laatste zichtbare bouwstap vóór de opening op 7 december, met maar liefst veertig modellen! Een aftrap dus.

Utrecht Centraal heeft een verdieping. Daar zijn naast kluisjes diverse horecalocaties te vinden waar het aangenaam verblijven en ontmoeten is, buiten de hectiek van de hal. Tevens zijn er volop mogelijkheden voor zakelijke meetings. De verdieping is onder andere te bereiken via de nieuwe trap in het midden van de stationshal.

Catwalk over de nieuwe trap

Modeontwerper Aziz Bekkaoui zorgt donderdagmiddag om 15:00 uur voor een stijlvolle opening van de trap. Hij tovert de trap om naar een catwalk van de toekomst. Maar liefst 40 modellen laten zien hoe je je in de toekomst kleedt als je van A naar B reist. De helft van deze modellen is gecast in het stationsgebied van Utrecht. De andere helft is professioneel model.
Aziz Bekkaoui werkt mee aan de muziektheatervoorstelling ‘Every(wo)man’ van kunstenaar Berend Strik. De voorstelling, waarin de mens en zijn toekomst centraal staan, is komend weekend nog te zien in Hoog Catharijne.

Utrecht Centraal: hèt treinstation van Nederland

Utrecht Centraal heeft in 5 jaar tijd een metamorfose ondergaan. De splinternieuwe OV-Terminal is vier keer zo groot als het voormalige station en geschikt voor 100 miljoen reizigers per jaar. Ook de omliggende sporen van en naar Utrecht zijn volledig vernieuwd. Klaar voor de toekomst.

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we veel vernieuwde stations, kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

 

 


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers