Tentoonstelling over Utrecht Centraal geopend

Nieuws

3 november 2016

Gistermiddag werd een speciale tentoonstelling in het Utrechtse Spoorwegmuseum geopend. In een oogopslag beleef je de bijzondere historie van Neerlands grootste station: Utrecht Centraal. Die historie begint in 1843, toen er nog maar 6 treinen per uur stopte, tegen de 1.000 dagelijkse treinen nu. De tentoonstelling laat met film, foto’s en objecten zien hoe het stationsgebied de afgelopen 173 jaar veranderde. De tentoonstelling duurt van 2 november tot 5 februari 2017.

Bekijk: Tentoonstelling Spoorwegmuseum ter ere van nieuw Utrecht Centraal

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we veel vernieuwde stations, kijk maar eens op prorail.nl/openingen. Utrecht Centraal wordt op 7 december feestelijk geopend.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers