Tiel-Elst onder handen

Nieuws

24 juli 2017

ProRail vernieuwt kilometers spoor tussen Tiel en Elst. En tegelijk pakken we nog meer onderhoudswerk op. Er rijden van 29 juli tot en met 5 augustus bussen in plaats van treinen!

Vernieuwen

Groot materieel wordt ingezet om ruim 8 kilometer spoor, dwarsliggers en ballast (spoorgrind) tussen Tiel en Elst te vernieuwen. En we vernieuwen 12 overwegen op dit traject. Bij Kesteren pakken we behalve sporen ook 5 wissels aan. Met zulk onderhoud zorgen we ervoor dat het spoor weer jaren mee kan en zoveel mogelijk storingsvrij blijft. Tegelijk vernieuwen we een aantal overwegen , werken we aan spoorbermen en schouwpaden. Ligt alles er straks weer netjes bij voor jaren trein reis plezier!

In cijfers

Als we op een rij zetten hoe dit werk er in getallen uitziet, krijg je deze mooie lijst:

  • 8,5 kilometer spoor
  • 12 nieuwe overwegen
  • 5 nieuwe wissels 
  • 15.000 nieuwe dwarsliggers
  • 15.000 ton ballast 
  • 30 km schouwpad vernieuwing 
  • 150 mensen op piekmomenten, die tegelijk aan het werk zijn op en rond dit project

Vervangend vervoer

We werken langer op dit traject, maar dan zonder grote treinhinder: in de periode van maandag 24 juli t/m donderdag 27 juli en van zondag 6 augustus t/m woensdag 9 augustus rijden er in verband met de werkzaamheden in de avonduren (vanaf 21:55 uur) geen treinen maar bussen. Van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus rijden er helemaal geen treinen maar bussen tussen Tiel en Elst. Onderhoudswerkzaamheden die met treinhinder gepaard gaan plant ProRail met opzet in periodes waarin de reizigersaantallen lager zijn dan gemiddeld, zoals in nachten, weekenden en vakanties. Check voor je vertrek de reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers