Treinverkeer Driebergen weer normaal

Nieuws

11 december 2016

Zondag 11 december is vroeg in de morgen bij Driebergen een boom op het spoor gewaaid. De bovenleiding was flink geraakt, waardoor er geen treinverkeer mogelijk was tussen Utrecht en Ede. Maar ProRail werkte de hele dag en nacht met man en macht om de boom te verwijderen en bovenleiding te herstellen. En het lukte om die werkzaamheden voor de maandagochtendspits af te ronden.

Herstelwerkzaamheden afgerond

De boom is op een ongelukkige plek terechtgekomen en de schade was groot. Reizigers tussen Utrecht en Ede werden er met name door geraakt omdat hun trein niet reed. De schade betrof twee stalen portalen waar de bovenleiding aan hangt. Herstel van deze twee portalen was de grootste uitdaging. Het leek erop dat er nieuwe portalen geplaatst moesten worden, maar vervanging bleek tijdens de werkzaamheden gelukkig toch niet nodig. Daardoor waren we veel sneller klaar dan eerder gedacht. Daarnaast was de bovenleiding gebroken en waren afspaninrichtingen kapot. Afspaninrichtingen zorgen ervoor dat de bovenleiding strak blijft hangen. Na de melding zijn zo snel mogelijk monteurs aan het werk gegaan en de herstelwerkzaamheden zijn zoals gezegd gelukkig voor de maandagochtendspits afgerond.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers