Den Helder Zuid: Aannemer K_Dekker gaat aan de slag

Nieuws

20 maart 2024

Station Den Helder Zuid krijgt een upgrade. De klus is gegund aan aannemer K_Dekker Bouw en Infra. De perrons worden volledig vernieuwd, het station krijgt nieuw meubilair en de stationstunnel wordt opgeknapt. “Den Helder Zuid is één van de minst gewaardeerde stations van Nederland”, vertelt Jacqueline Velzeboer, projectmanager bij ProRail. “Tijd om daar met aannemer K_Dekker iets aan te doen.”

Prettiger reizen

Den Helder Zuid is dit jaar 44 jaar oud. Daarmee is het tijd geworden voor een upgrade, aldus Jacqueline. “De perrons staan op een constructie die we tegenwoordig niet meer gebruiken. Die gaan we helemaal vervangen. Het is fijn K_Dekker daarvoor aan boord te hebben. Samen zorgen we ervoor dat reizigers van en naar Den Helder Zuid prettiger kunnen aan komen of vertrekken. We brengen namelijk ook perron 2 op hoogte zodat hij voldoet aan Europese richtlijnen. Dit maakt in- en uitstappen makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn.”

We werken dan dag en nacht door. Dat is best even pittig, maar we gaan de overlast tot het minimum te beperken.

Jacqueline Velzeboer projectmanager bij ProRail

Bijzonder project

“Wij zijn trots dat we dit mooie werk in de kop van Noord Holland hebben aangenomen,” aldus Thomas van Heemstra, projectmanager van K_Dekker. “In 2019 hebben we op dit station de liften gerealiseerd en nu is het ons gegund om het gehele station weer in ere herstellen. Samen met ProRail gaan we hier wederom een succes van maken.” Het is bijzonder om dit werk grotendeels in een 16-daagse buitendienststelling realiseren. Als vooruitstrevende aannemer zullen we zoeken naar duurzame oplossingen om dit werk veilig en met zo min mogelijk risico’s te realiseren.”

De komende maanden staan in het teken van het maken van exacte planningen. Het werk start in de herfst. Jacqueline: “In twee weekenden is er geen treinverkeer van en naar het station. Die tijd gebruiken we om een aantal dingen voor te bereiden voor het grote werk.” Dat grote werk staat gepland voor maart 2025. “Dan gaan we in zestien dagen alles vervangen. We werken dan dag en nacht door. Dat is best even pittig, zeker voor mensen die dichtbij wonen. Maar we zorgen ervoor de overlast tot het minimum te beperken.”

Omgeving

Station Den Helder Zuid was regelmatig niet goed in het nieuws. Dat kwam omdat het laag in de tevredenheidslijstjes stond, of omdat hele stukken perron in een sloot belanden tijdens storm Eunice in 2022. Dat behoort straks tot het verleden, hoopt Jacqueline: “Het wordt echt een verbetering, zeker met het nieuwe meubilair. Ook gaat de gemeente Den Helder de omgeving onder handen nemen. Dat belooft ook echt mooi te worden. Zo krijgt Den Helder Zuid een waardige entree van het stadsdeel.”

Verbetering station

Goed nieuws voor treinreizigers die gebruikmaken van het station Den Helder Zuid. Het krijgt een welverdiende upgrade. Het huidige station is verouderd en toe aan een renovatie. De opknapbeurt zorgt voor een veiliger, toegankelijker en comfortabeler station voor álle reizigers.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers