Vernieuwing spoor en perrons in Bilthoven en Den Dolder

Nieuws

25 juli 2023

ProRail werkt van dinsdagavond 25 juli tot en met maandagochtend 31 juli aan de stations en het spoor bij Bilthoven en Den Dolder. In deze periode rijden er geen treinen maar bussen.

Vernieuwingstrein

Op het traject Utrecht Blauwkapel – Den Dolder worden de spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd met een zogenoemde vernieuwingstrein. Deze trein van ruim 600 meter lang vervangt zo’n 350 meter spoor per uur en gaat dag en nacht door. Strukton voert deze werkzaamheden voor ons uit. We onderhouden en vernieuwen continu spoor, wissels en stations. Door technische innovaties zoals de vernieuwingstrein zijn onze werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller. Zo kan er in een paar dagen tijd een groot stuk spoor vernieuwd worden.

Bekijk: Vernieuwingstrein

Perronvernieuwing

De stations van Bilthoven en Den Dolder krijgen een opknapbeurt. Het perron van station Bilthoven wordt 33 meter verlengd aan de achterzijde, ter hoogte van de P+R. Op station Den Dolder nemen we verschillende maatregelen om de veiligheid van het station te vergroten. Zo bestraten we het perron op sommige stukken opnieuw om struikelgevaar tegen te gaan. Ook versmallen we de plantenbakken om meer ruimte te creëren voor de reiziger. Ten slotte graven we proefsleuven om onderzoek te doen naar de ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen). 

Mogelijke hinder voor reizigers en bewoners

Van 25 tot en met 31 juli rijden er geen treinen tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort. Er worden bussen ingezet. Bewoners moeten rekening houden met geluid van de vernieuwingstrein en werkzaamheden op de perrons van station Bilthoven en Den Dolder.

Raadpleeg de reisplanner Raadpleeg de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers