Weekendwerk zaterdag 5 en zondag 6 november

Nieuws

4 november 2016

ProRail vernieuwt infrastructuur voor een soepele doorstroming van het treinverkeer. Dit weekend wordt er op diverse plaatsen in Nederland aan het spoor gewerkt. Wij adviseren reizigers daarom voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Almere Oostvaarders - Weesp/Naarden-Bussum 

Komend weekend vernieuwen we één van de Vechtspoorbruggen bij Weesp. En we plaatsen geluidsschermen bij Almere. Er rijden geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp/Naarden-Bussum. NS zet bussen in.

Haarlem – Leiden 

Tussen Haarlem en Leiden wordt op zondag een deel van het spoor vernieuwd. Het gaat om rails, spoorgrind, kabels en leidingen. NS zet bussen in. 

Venlo – Tegelen/Kaldenkirchen 

Op het emplacement van Venlo worden zaterdag en zondag delen van het spoor vernieuwd. Het gaat om wissels, spoorstaven, spoorgrind en dwarsliggers. Tussen Venlo en Tegelen en tussen Venlo en Kaldenkirchen rijden bussen. 

Heerhugowaard en Alkmaar 

Op dit traject werken wij op diverse plekken. Wij voeren renovatiewerkzaamheden uit op de BOL brug, een spoorbrug tussen Heerhugowaard en Alkmaar.  Er vinden metingen plaats en er wordt een motor vervangen. Daarnaast werken wij aan de bovenleiding en vernieuwen wij het spoor ter hoogte van de overweg Achterweg.

Leeuwarden – Groningen 

In het weekend van 5 en 6 november en 3 en 4 december vernieuwen we het spoor tussen Buitenpost en Visvliet.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Reisplanner

Dit weekend op reis? Check dus voor vertrek de reisplanner van je vervoerder.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers