Barendrecht heeft veiligste plein van Nederland

Nieuws

9 oktober 2015

Het Gemeentehuisplein in Barendrecht is het veiligste plein van Nederland. Althans, zaterdag 10 oktober tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Dan wordt de Veiligheidsdag gehouden en onze incidentenbestrijders zijn er ook.

Tijdens de veiligheidsdag laten verschillende hulpdiensten zien wat hun werk inhoudt en wat zij doen om Barendrecht en omgeving veilig te houden. Dit komen ze niet alleen vertellen, ze laten het ook zien. Het materieel waar ze mee werken, staat namelijk uitgestald op het gemeentehuisplein.

ProRail 

Ook ProRail rukt uit om te laten zien wat we kunnen. Een schip dat tegen een spoorbrug vaart, een overweg die niet meer open gaat, een zwaan dat een nest bouwt net naast het spoor of een zwartrijder die zich verdacht gedraagt… het zijn dingen die de incidentenbestrijders van ProRail dagelijks kunnen tegenkomen in hun werk. Zij zorgen ervoor dat het spoor na een incident snel weer veilig te gebruiken is. Ook andere partijen die Barendrecht en omgeving veilig houden zullen aanwezig zijn tijdens de Veiligheidsdag, zoals: politie, brandweer, ambulance, defensie, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Slachtofferhulp, Burgernet en Het Rode Kruis.

Treinverkeer

Barendrecht heeft dagelijks te maken met veel treinverkeer. De gemeente ligt aan de belangrijke reizigerscorridor tussen Rotterdam en Breda/Roosendaal. Maar ook het goederenvervoer tussen de haven van Rotterdam en het achterland komt voor een groot deel door de plaats. Even ten zuiden van Barendrecht ligt namelijk emplacement Kijfhoek en de toegangspoort naar de betuweroute.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers