Update: Vandaag minder treinen tussen Amsterdam CS en Alkmaar/Hoofddorp

Nieuws

20 juli 2016

Sinds vanochtend vroeg rijden er vanwege een kapotte wissel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Alkmaar en tussen Amsterdam Centraal en Schiphol/Hoofddorp.

Update 14:30 uur

Uit de inspectie van de monteurs blijkt dat reparatie van het wissel tijd kost. Om treinverkeer verder niet te hinderen wordt de reparatie daarom vannacht uitgevoerd. Naar verwachting rijden de treinen morgenochtend weer volgens dienstregeling.

Oorspronkelijke bericht

Monteurs gaan om 13:00 uur "het spoor in" om te bekijken wat er precies aan de hand is en hoeveel tijd er nodig is voor reparatie. Voor dit onderzoek ter plekke wordt het treinverkeer volledig stilgelegd, zodat de monteurs veilig hun werk kunnen doen. Daarna wordt bepaald wanneer het wissel gerepareerd gaat worden. ProRail betreurt de overlast die reizigers hiervan ondervinden.

Reparatie

De reparatie van het wissel willen we uitvoeren met zo min mogelijk hinder voor reizigers, omdat ook hiervoor het treinverkeer stilgelegd moet worden. Dat willen we overdag niet doen en daarom is de kans groot dat het wissel pas vannacht wordt gerepareerd. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers