Op een haar na klaar: het gloednieuwe perrongebouw

Nieuws

11 februari 2016

Reizigers op perron 2 zien daar een gebouwtje met een glazen gevel. Het is ‘t gloednieuwe perrongebouw dat eind februari wordt opgeleverd. Wat zij niet weten, is dat daarachter een ruimte schuilgaat van wel 650 vierkante meter waar diverse spoorse beroepsgroepen straks komen lunchen, overleggen en zich kunnen omkleden.

Tweeëneenhalf  jaar later

In augustus 2013 werd het oude perrongebouw gesloopt om plaats te maken voor een looproute. En nu is tweeëneenhalf jaar later het nieuwe perrongebouw bijna een feit, bedoeld voor medewerkers van de railcatering, NedTrain, NS en schoonmaakbedrijf Succes. Ook de politie zal er gebruik van maken als briefingsruimte.

Inspectie

Directievoerder van ProRail Hans Colijn: “De planning is dat we het gebouw op 26 februari opleveren. Net voor de oplevering komt de gemeente-inspecteur nog langs. We hopen natuurlijk op het stempel van goedkeuring, maar we houden voor de zekerheid rekening met een weekje uitlooptijd voor als er nog iets uit hun bevindingen naar voren komt.”

Tevreden gezichten

“Op dit moment oogt het nog als een bouwplaats, maar de huisvesting is al op orde. We gaan er even flink met een bezem doorheen, timmeren her en der nog wat af, en dan komt volgende week de vloerbedekking erin. We hebben deze week al een rondleiding gegeven aan NS Stations; een heel team tot aan de directeur toe. We zagen tevreden gezichten. Volgende week leiden we de toekomstige gebruikers door het gebouw: de railcatering, NedTrain en het schoonmaakbedrijf.”

Chauffeursverblijf

“Reizigers merken nauwelijks iets van de laatste hand die we aan het perrongebouw leggen, want de looproute houdt daar op. Hierna wordt nog wel het verblijf voor de buschauffeurs gebouwd. Daarvoor zal het perron vanaf eind maart afgesloten worden. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet exact bekend.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers