Nieuw spoor voor nieuwe terminal

Nieuws

25 augustus 2015

De gloednieuwe Rotterdam World Gateway terminal op de Tweede Maasvlakte is nu ook per spoor bereikbaar. ProRail heeft de terminal, die al de meest geavanceerde ter wereld wordt genoemd, aangesloten op het spoorwegnet. Gisterochtend reed de eerste trein volgeladen met goederen van de RWG terminal naar Duisburg, Ludwigshafen en Frankfurt.

Economie

De terminal was al in bedrijf sinds 8 mei, maar kon nog niet per spoor worden bereikt. RWG en zijn klanten beschouwen het spoor als zeer belangrijke vervoersmogelijkheid om de terminal tot een succes te maken. Wij hebben de terminal daarom mogen aansluiten op en spoor. We zijn er trots op zo een bijdrage te kunnen leveren aan verdere economische ontwikkeling van de haven en Nederland.

Hyper modern

De RWG-terminal is de meest geavanceerde en geautomatiseerde containerterminal ter wereld. Er zijn ook twee railkranen en zes sporen van 750 meter operationeel om 24/7 treinen te kunnen laden en lossen. ProRail heeft de fysieke aansluiting tussen het hoofdspoor en de terminal aangelegd, de in- en uitrijprocedures voor de goederentreinen opgesteld en wij voeren ook het onderhoud uit.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers