156 miljoen treinkilometers, een record

Nieuws

15 november 2016

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En steeds meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Sinds 2004 is het aantal afgelegde treinkilometers met maar liefst 20% toegenomen.

Om de groei te faciliteren, hebben we beter spoor en grotere stations nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het ontstaan van het spoor, 177 jaar geleden. 2016 is het oogstjaar van deze vernieuwingsslag met de afronding van een aantal grote projecten, zoals de stations Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie. In de dienstregeling 2017 die begin december in gaat, is dankzij grootschalige vernieuwing nog meer ruimte voor treinen mogelijk. 

Op grote knooppunten zoals bij Amsterdam – Schiphol en Utrecht werkt ProRail aan betrouwbaarder treinverkeer om in de toekomst meer treinen te kunnen faciliteren binnen het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer.

Lees meer in dit bericht: meer-treinen-dankzij-vernieuwingsslag-spoor

Eén van de drukst bereden sporen ter wereld

Nederland heeft één van de drukst bereden sporen ter wereld, veel treinen rijden op tijd en het vervoer over het spoor is veilig. Alleen in Zwitserland en Japan rijden er meer treinen.

Wie rijden er allemaal op ons spoor?

De NS kennen we allemaal. Maar welke andere vervoerders maken er eigenlijk gebruik van het Nederlandse spoor? Dat zijn er nogal wat. Namelijk 53, die samen dus 156 miljoen treinkilometers per jaar maken. Lees meer over het aantal vervoerders en andere rechthebbenden op het spoor in dit artikel: nr-53-nieuwe-vervoerder-nieuwe-treinverbinding

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers