Maandag weer treinen bij Winsum

Nieuws

20 november 2016

Het herstelwerk bij Winsum verloopt voorspoedig. ProRail verwacht dat reizigers vanaf maandagochtend 21 november vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen tussen Groningen en Roodeschool. ProRail adviseert reizigers wel om maandag voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Testen

Gisteren, vandaag en komende nacht werken ProRail en aannemer Strukton nog hard aan herstel. Spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur waren flink beschadigd en een deel van het spoor moest in z'n geheel vervangen worden. Als alles hersteld is moet er nog uitgebreid worden getest om zeker te weten dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden.

Herstelwerkzaamheden

Sinds zaterdag einde middag is er keihard gewerkt aan het herstel van het spoor bij Winsum, nadat daar een trein ontspoorde door een botsing met een vrachtwagen. Gisteren is eerst de ontspoorde trein in delen zorgvuldig weggetakeld en met diepladers afgevoerd. Toen ook de vrachtwagen geborgen was, zijn direct de herstelwerkzaamheden van start gegaan. ProRail wil alle spoorwerkers van Strukton bedanken die dag en nacht hebben gewerkt om het spoor in Winsum te herstellen.

Waarschuwingsborden

ProRail wil de overweg de Voslaan zo snel mogelijk opheffen. Zolang dit nog niet is gebeurd nemen we bijzondere maatregelen: voordat er morgenochtend weer treinen gaan rijden plaatsen wij aan weerszijden van de overweg De Voslaan matrixborden én waarschuwingslichten. De borden met ‘Let op: overweg’ en oranje knipperende lichten moeten verkeer extra alert maken.

De waarschuwingslichten knipperen voortdurend, in onderscheid van witte en rode lichten, gekoppeld aan het naderen van de trein zoals bij bewaakte overwegen. Zo is het wegverkeer extra gewaarschuwd bij het naderen van deze specifieke overweg. De veiligheid is pas echt geholpen met het opheffen van deze overweg. Dat laatste is daarom al sinds tijden onze inzet.

 Lees meer achtergronden over het ongeval in Winsum in dit nieuwsbericht:

https://www.prorail.nl/nieuws/berging-trein-winsum-in-volle-gang

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers