OV-knoop Eindhoven : De verkenning

Steeds meer mensen komen naar Eindhoven om te wonen en te werken. Stad en regio groeien fors. Daarom denken we na over waar die mensen gaan wonen en hoe ze zich gaan verplaatsen. De geschiedenis van Eindhoven kent al heel wat golven van groei. We hielden er Philips dorp, Drents dorp en het Witte dorp aan over. En de Lichttoren en het Evoluon, allemaal iconen van Eindhoven. We maken weer zo'n groei door, ook nu zal de stad erdoor veranderen. 

MIRT-verkenning OV-knoop Eindhoven

OV-knoop Eindhoven is het gebied direct rondom station Eindhoven Centraal en het spoor tot aan Tongelre. ProRail en Gemeente Eindhoven voeren op dit moment samen een zogeheten MIRT-verkenning uit voor dit gebied. Het doel hiervan is om Eindhoven regionaal, nationaal en internationaal bereikbaar te houden met duurzaam vervoer zoals trein, bus, fiets en deelvervoer. Er zijn veel plannen die we willen uitvoeren. Uit de verkenning moet blijken of dat technisch haalbaar is en of dit binnen het budget past. Het gebied voor de verkenning is gesplitst in gebied A, gebied B en gebied C.

Naar de drie gebieden Naar de drie gebieden

Op de hoogte blijven?

OV-knoop Eindhoven heeft op dit moment geen eigen nieuwsbrief. Updates worden gedeeld via de nieuwsbrief Knoop XL. Deze nieuwsbrief wordt elke acht weken verzonden door gemeente Eindhoven.