De verkenning : De drie gebieden

Het gebied voor de verkenning is gesplitst in gebied A, gebied B en gebied C. De onderdelen die ProRail en de gemeente Eindhoven verkennen met ov-knoop Eindhoven zijn verdeeld over deze drie focusgebieden.

Overzichtelijk in drie gebieden

Om het voor de omgeving en andere stakeholders overzichtelijk te houden, is ook de participatie per gebied ingericht. We leggen hieronder per gebied uit wie de verkenning uitvoert en wat er in dit gebied speelt.

Gebied A - rondom Eindhoven Centraal

In het gebied rondom Eindhoven Centraal wordt de verkenning voor het busstation en omgeving uitgevoerd door gemeente Eindhoven in samenwerking met Provincie Noord-Brabant. De verkenning naar extra perronsporen en de herinrichting van het spoor aan de westzijde wordt uitgevoerd door ProRail. Het busstation, treinstation en het spoor zijn zo nauw aan elkaar verbonden, waardoor een goede samenwerking tussen beide partijen essentieel is om tot een integrale oplossing te komen.

Gebied B - vrije kruising Tongelre

De verkenning naar een vrije kruising in Tongelre wordt uitgevoerd door ProRail. Omdat er veel speelt in Tongelre met betrekking tot het spoor, wordt er voor dit gebied samengewerkt met de gemeente Eindhoven.

Gebied C - keervoorziening Helmond of Deurne

De verkenning naar een keervoorziening in Helmond of Deurne wordt in de toekomst uitgevoerd door ProRail met de betrokken gemeenten.

Kaartje van de drie gebieden Eindhoven Spoorknoop
De drie gebieden op de kaart

Binnenkort meer

Voor elk gebied wordt een aparte informatiepagina ingericht op deze projectwebsite. Zo kun je binnenkort per gebied de te verkennen maatregelen, documenten en de participatiestrategie bekijken.

Lees meer over de plannen Naar de maatregelen

Op de hoogte blijven?

OV-knoop Eindhoven heeft op dit moment geen eigen nieuwsbrief. Updates worden gedeeld via de nieuwsbrief Knoop XL. Deze nieuwsbrief wordt elke acht weken verzonden door gemeente Eindhoven.