Amsterdam

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Steden zijn aantrekkelijke plekken om te wonen en te werken. Maar ook om te bezoeken. Dat is een mondiale ontwikkeling - ook in Amsterdam en de rest van de Randstad. Het spoor is heel belangrijk voor de mobiliteit in Nederland: het is een prachtig milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van vliegtuig en snelweg. Voor reizigers en goederen. Minder vliegtuigen voor korte afstanden, en in plaats daarvan meer treinen. Nieuwe investeringen brengen deze toekomstdroom steeds dichterbij. Alle omvangrijke Amsterdamse stationsprojecten vormen daarvan op dit moment het levend bewijs. Zo koppel je Amsterdam en de regio beter aan elkaar, én Nederland aan de rest van Europa.

Nieuws

Fietsenstalling Zuidplein in de verbouwing

fietsenstalling_zuidplein_amsterdam_02.jpg
Vanaf 16 september wordt de fietsenstalling onder het Zuidplein bij station Amsterdam Zuid opgeknapt en gemoderniseerd. Zo worden de wanden, vloeren en plafonds van het middendeel van de stalling aangepakt en komt er een moderne overkapping boven de ingang. Tijdens de verbouwing kunnen fietsers hun fiets stallen in een van de andere twee ondergrondse fietsenstallingen aan weerszijde van het station.
Gepubliceerd op

Vrijdag 1 t/m zondag 3 november: A10 Zuid dicht, geen treinverkeer stations Zuid én RAI

Reizigers op station Amsterdam Zuid
Zuidasdok schuift het eerste weekend van november het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor. Maakt u op vrijdag 1 november, zaterdag 2 november en zondag 3 november gebruik van de weg of van het openbaar vervoer, houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via station Amsterdam Zuid en RAI.
Gepubliceerd op

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over PHS Amsterdam en de ontwikkelingen binnen het project? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Contact