Amsterdam

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Steden zijn aantrekkelijke plekken om te wonen en te werken. Maar ook om te bezoeken. Dat is een mondiale ontwikkeling - ook in Amsterdam en de rest van de Randstad. Het spoor is heel belangrijk voor de mobiliteit in Nederland: het is een prachtig milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van vliegtuig en snelweg. Voor reizigers en goederen. Minder vliegtuigen voor korte afstanden, en in plaats daarvan meer treinen. Nieuwe investeringen brengen deze toekomstdroom steeds dichterbij. Alle omvangrijke Amsterdamse stationsprojecten vormen daarvan op dit moment het levend bewijs. Zo koppel je Amsterdam en de regio beter aan elkaar, én Nederland aan de rest van Europa.

Nieuws

Terugblik op informatiemarkt PHS Amsterdam Centraal

impressie informatieavond 11 oktober 2018
Tijdens de informatiemarkt op donderdag 11 oktober in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam waren rond de 80 tot 100 belangstellenden aanwezig. De bezoekers waren benieuwd naar de voorgenomen aanpassingen die komende jaren nodig zijn aan het spoor, de stations en de omgeving tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Sloterdijk. De bezoekers waren eveneens geïnteresseerd in de plannen van de gemeente Amsterdam voor de fietsroute Kattenburgerstraat. Deze straat is een belangrijke route richting het centrum van de stad en de gemeente overweegt de bouw van een extra tunnel voor fietsers en voetgangers, ten oosten van de bestaande tunnel.
Gepubliceerd op

Werk aan de winkel in Amsterdam

De ProRail campagne 'ProRail vernieuwt Amsterdam' is van start gegaan. Op de radio, online en op social media. Waarom? Omdat het aantal treinreizigers blijft groeien. Daarom werkt Prorail de komende tien jaar aan de vier stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Sloterdijk en Amsterdam Amstel. Wel zo handig om te weten. Tegelijkertijd roepen we professionals op om mee te werken aan deze vernieuwingen om Nederland mobiel te houden per spoor.
Gepubliceerd op

Inloopavond 11 oktober 2018

Inloopavond 2016
Inloopavond 2016
Het aantal treinreizigers zit al jaren fors in de lift. Ook de komende jaren blijft het treingebruik in en rond Amsterdam verder stijgen. Steeds meer reizigers gebruiken de trein om dagelijks op hun werk te komen, een opleiding te volgen, of familie en vrienden te bezoeken. Daarbij moet er voldoende ruimte blijven voor het goederenvervoer over het spoor. Voor mevrouw Van Veldhoven-van der Meer, de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de ontwikkelingen aanleiding om fors te investeren in het spoor en de stations. Zo wordt het monumentale station Amsterdam Centraal voorzien van langere en bredere perrons met uitbreiding van het aantal (rol) trappen, zodat meer reizigers zich makkelijker kunnen verplaatsen op het station. Ook zal het verouderde spoor worden vervangen en aangepast aan de eisen van onze tijd.
Gepubliceerd op

Contact