Amsterdam

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Steden zijn aantrekkelijke plekken om te wonen en te werken. Maar ook om te bezoeken. Dat is een mondiale ontwikkeling - ook in Amsterdam en de rest van de Randstad. Het spoor is heel belangrijk voor de mobiliteit in Nederland: het is een prachtig milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van vliegtuig en snelweg. Voor reizigers en goederen. Minder vliegtuigen voor korte afstanden, en in plaats daarvan meer treinen. Nieuwe investeringen brengen deze toekomstdroom steeds dichterbij. Alle omvangrijke Amsterdamse stationsprojecten vormen daarvan op dit moment het levend bewijs. Zo koppel je Amsterdam en de regio beter aan elkaar, én Nederland aan de rest van Europa.

Nieuws

Hoe houden we stations Amsterdam Centraal en Sloterdijk bereikbaar?

De oostkant van Amsterdam Centraal
De oostkant van Amsterdam Centraal
Het aantal treinreizigers groeit hard en daarom gaan er ook meer treinen rijden. Over een aantal jaar is het zover op het traject Alkmaar - Amsterdam. Om ruimte te maken voor meer treinen gaan we het spoor rond de stations Amsterdam Centraal en Sloterdijk aanpassen. De eerste contracten voor deze operatie zijn deze week getekend.
Gepubliceerd op

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over PHS Amsterdam en de ontwikkelingen binnen het project? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Contact