Nederland zoekt treinverkeersleiders

Nieuws

2 mei 2022

Elke dag rijden er in Nederland 5.500 treinen over 7.000 kilometer spoor. En het treinvervoer blijft groeien. Dat betekent nog meer treinen die veilig en op tijd moeten rijden. Treinverkeersleiders zijn hiervoor een onmisbare schakel en daarvan hebben we er de komende jaren 144 extra nodig! Een hele opgave voor een job die misschien wel de meest onbekende functie van Nederland is. ProRail voert daarom vanaf 2 mei de campagne Nederland zoekt treinverkeersleiders.

Onmisbaar maar onbekend

Treinverkeersleider is een verantwoordelijke functie. Ruim 1,3 miljoen treinreizigers en 110.000 ton goederen moeten elke dag weer tijdig en veilig hun bestemming bereiken. Maar we kampen met een groot tekort aan treinverkeersleiders, de arbeidsmarkt is krap en de functie onbekend. Die onbekendheid speelt ons parten.

In onze online campagne laten we zien dat onze treinverkeersleiders er voor heel Nederland zijn. Voor alle leerkrachten, zorgmedewerkers, goederenvervoerders, grootouders en artiesten. Treinverkeersleiders houden Nederland in beweging.

Bekijk: Nederland zoekt treinverkeersleiders

Nederland zoekt treinverkeersleiders

Met diverse uitingen die landelijk zichtbaar zijn via online- en social kanalen, zorgen we voor continue zichtbaarheid. Denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en Indeed: de social kanalen waar onze doelgroep bijna dagelijks aanwezig is. Verder zijn onze vacatures ook zichtbaar op RailTV schermen op de grotere treinstations.

Meer over de functie van treinverkeersleider en de selectiecriteria vind je hier

Elke dag vooruit

Stilstand is achteruitgang. Daarom gaan wij graag vooruit. Samen doen we er alles aan om Nederland in beweging te houden. ProRail omarmt verandering en vernieuwing en gaat kleine én grote uitdagingen niet uit de weg. Dit doen we in een duurzame werkomgeving, die stimuleert, inspireert en uitdaagt.

Met deze belofte vertellen we potentiële kandidaten hoe mooi het is om te werken bij ProRail. Een nieuwe huisstijl, gekoppeld aan ons werkgeversverhaal, geeft al onze arbeidsmarkt- en recruitmentuitingen een herkenbaar, samenhangend en eenduidig gezicht.

Elke dag vooruit als treinverkeersleider

Lees hier meer over het werk van treinverkeersleider

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers